ROZMARIN CONCEPT

Rozmarin Concept – Esarfa “Bijuterie” din matase naturala

ROZMARIN CONCEPT este un brand 100% românesc, creat de o echipă foarte creativă și plină de suflet, unde vei găsi eșarfe de neuitat. Rozmarinul, planta al cărui nume îl poartă brandul în mod simbolic, este o plantă cu proprietăți terapeutice, întrebuințată în medicina naturistă pentru îmbunătățirea memoriei. Întreaga poveste o puteți găsi aici.

ROZMARINUL este, așadar, planta aducerii aminte… Ofelia îi dăruiește lui Hamlet un mănunchi de rozmarin atunci când îi cere să nu o uite… ROZMARIN CONCEPT este un proiect despre amintiri – recente sau îndepărtate – din istoria personală sau din istoria omenirii.

Creațiile ROZMARIN CONCEPT, îmbogățite cu simboluri străvechi, reinventate și reinterpretate, devin talismane care protejează și conferă forță.

Farmecul produselor stă în simbolismul și versatilitatea lor. Au o importantă componentă culturală, un puternic spirit ludic și creativ.

Acum câteva săptămâni, am avut plăcerea de a o cunoaște pe Anca Cernea, designerul talentat din spatele brandului. Este o persoană extrem de creativă, de caldă, dar mai ales, foarte pasionată de ceea ce face.

Vreau să îți arăt ce eșarfă din mătase naturală mi-am ales, după ce m-am sfătuit cu fetele. Are un aspect satinat, este printată manual, după un design original, semnat Anca Cernea. Eu ador toate nuanțele de verde și uneori îmi place să mă îmbrac foarte colorat, în contraste puternice. Dar alteori prefer o ținută neagră, pe care să o scot din anonimat cu un accesoriu precum eșarfa.

Cum îți alegi eșarfa perfectă?

– Investește într-o eșarfă de mătase naturală, fină, fluidă, în culori vibrante!

– Poți alege eșarfe deosebite, cu printuri de artă contemporană. Printurile de artă înnobilează orice ținută. În plus, în felul acesta, vei susține piața locală și artiștii contemporani.

Sau poți opta pentru un model de inspirație tradițională, cu motive geometrice, abstracte – pe lângă calitățile estetice, îți va da un plăcut sentiment de apartenență la spațiul cultural autohton.

– Fii atentă la detalii: la compoziția și la calitatea țesăturii, la eleganța și originalitatea printului, Din îmbinarea armonioasă a acestor detalii, rezultă o piesă de rezistență menită să reziste în garderoba ta ani de zile și să fie continuu “în trend”.

– Alege culoarea care ți se potrivește! Nu contează ce “se poartă” anul acesta! Ține cont de gusturile tale, de nuanțele hainelor pe care le porți de obicei și gândește-te în cât de multe feluri poți accesoriza aproape orice ținută cu ea. Asigură-te că paleta cromatică a eșarfei se potrivește cu nuanța tenului tau, a ochilor, dar și a părului.

– Lasă eșarfa să strălucească. Nu accesoriza restul ținutei în exces. Practic, aceasta va fi elementul “central”.

– Fii îndrazneață și poartă eșarfa într-un mod neconvențional! De ce să te limitezi doar la stilul clasic, pe care îl folosește toată lumea? (pentru mai multe idei, intră aici, unde vei gasi 10 moduri creative de a purta o eșarfă)

Lasă-te inspirată de fashion icon-uri precum Audrey Hepburn, Grace Kelly, ș.a. (eșarfa atemporală nu “moare” niciodată).

– Ține minte că eșarfa ta este mai mult decât “ceva de purtat la gat” și transformă-ți eșarfa într-o curea, brățară, “bijuterie”, bentiță sau orice altceva îți trece prin cap. Lasă-te purtată de val și folosește-ți imaginația.

– Nu uita că fiind împodobită cu o eșarfă prețioasă, oriunde te-ai afla și orice ai face, vei străluci mereu!

Cum păstrăm eșarfa, în cele mai bune condiții

Eșarfele de mătase sunt delicate și dacă îți dorești să le păstrezi cât mai mult, în condiții cât mai bune, este cel mai elegant să le păstrezi în cutiile lor originale. Le poți depozita în sertar sau pe umerașe cu cleme, însă fă-o cu atenție sporită, ca să nu agăți țesătura.

Mătasea e un material de preț care rezistă foarte bine în timp.

Ca orice print de artă, ca orice pictură și ca orice altă țesătură, trebuie ferită de expunerea prelungită la razele directe ale soarelui.

Pe lângă praf, care este iar un inamic pentru țesătura fină, parfumul de asemenea, are un efect nedorit asupra ei. Nu te da niciodată parfum direct pe eșarfă, nici pe gât.

Este indicată curățarea chimică, însă se poate spăla în apă călduță și se poate călca acasă. Balsamul o face chiar mai moale și mai plăcută la atingere. Nu este recomandat să folosești solvenți puternici, nici să o calci la temperaturi înalte, ține cont de gradația mașinii de călcat, seteaz-o pe nivelul silk. Pentru a elimina riscul arderii, poți pune un material din bumbac, subțire, între eșarfă și fierul de călcat.

Eșarfă – cercei : balanța echilibrată

În general, dacă ai o piesă de rezistență, precum o eșarfă în culori tari, atunci poți să mergi pe principiul “less is more” și să te lipsești de alte accesorii.

   

Accesoriile în general trebuie să se completeze unele pe altele, nu să fie în competiție. În cazul în care porți eșarfa în mod clasic, la gât, clar trebuie să ai grijă cum îți alegi cerceii, deoarece ambele sunt în zona feței. Trebuie avut grijă la lungime, culoare, formă, volum.

Vă invit să intrați pe siteul ROZMARIN CONCEPTaici, pentru a alege un cadou special, ori pentru voi, ori pentru persoanele dragi din viața voastră! ( https://rozmarin-concept.com/ )

S-ar putea sa iti placa

Lasă un răspuns