Jurnal de calatorie: Am fost acolo – Valencia 2012

Oceanograficul

Oceanograficul din Valencia este cel mai mare parc acvatic din Europa. Trebuie sa va rezervati macar o jumatate de zi pentru a-l vizita. Vizitarea acestuia reprezinta o experienta unica atat pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici: o zi intreaga te plimbi printr-o lume subacvatica si vezi de aproape pesti de cele mai diferite tipuri, dar si diferite spectacole.
    

Oceanograful este impartit in mai multe regiuni, fiecare regiune avand fauna specifica. Tunelurile sunt principala atractie, avand in vedere ca trec in permanenta rechini sau pisici de mare pe deasupra vizitatorilor.

    

Spectacolul de delfini de la Oceanograf

Daca tot ajungeti acolo, este pacat sa pierdeti spectacolul delfinilor, care are loc in amfiteatru. Dureaza cam 30-40 minute si se repeta de cateva ori pe zi.

Gasiti aici un scurt filmulet, cu o mica parte din spectacol.

Orasul Artelor si Stiintelor

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale Valenciei este City of Arts and Sciences (Orasul Artelor si Stiintelor) devenit si simbolul modern al orasului. Orasul Artelor si Stiintelor este un complex modern, alcatuit din sase cladiri dedicate artelor, stiintelor si naturii. Fiecare cladire are o forma si un scop diferit,  oferind un spectacol vizual unic.

 

Bioparc

Gradina Zoologica din Valencia se numeşte Bioparc. Bioparcul reprezinta un concept nou privind gradinile zoologice, astfel incat totul este gandit si amenajat pentru ca vizitatorii sa poata admira animalele cat mai de aproape.

   

     

  

 IVAM (Instituto Valenciano de Arte Moderno)

Muzeul a fost construit in anul 1980. Impartit intre Centro de del Carmen si galeriile moderne, complexul se afla in partea de nord-vesta orasului vechi. Colectia permanenta este este dedicata sculptorului din selolul al 20-lea Julio Gonzalez.

Castelul Xativa

Iar cel mai frumos, spre finalul vacantei, a fost faptul ca am vizitat Xativa, oras situat in apropierea Valenciei. Are in imprejurimile sale un stravechi castel asezat de-a lungul drumului Via Augusta, care lega Cartagina de Roma, traversand Hispania. In anul 1092, castelul a intrat in posesia dinastiei maure a Almoravizilor, unde a ramas pana in 1145, cand o revolta locala i-a izgonit pe acestia. Castelul cade apoi in mainile dinastiei rivale a Almohazilor, iar in 1244, este cucerit definitiv de crestini, prin persoana regelui James di Aragon. In zilele noastre, a fost restaurat si este deschis turismului.

 

    

Ca sa concluzionez, Valencia este un oras care merita vizitat, macar intr-un city-break 🙂

S-ar putea sa iti placa

Lasă un răspuns

No posts available!
TOP