Tu esti fericita, singura?

In general, avem tendinta de a ne “agata” de ceva, ca sa fim fericite, sau mai exact, de cineva. Suntem fericite, daca suntem cu x. Sau ne-a sunat y. Sau daca am primit felicitari pentru un task bine facut, la birou. Dar tu, de una singura, indiferent daca esti intr-o relatie sau nu, poti fi fericita? Fara sa depinzi de altcineva?
Separat de persoana iubita, de prieteni, de job, cand esti doar tu cu tine, te simti bine? Esti implinita?
Din punctul meu de vedere, conteaza la fel de mult, sa fii 100% multumita si impacata cu tine, pe cat conteaza cat esti de fericita in 2. Poate chiar mai mult.

In primul rand, analizeaza-te pe tine, ca persoana. Cu plusuri si minusuri. Este ok, toate avem calitati si defecte, insa trebuie sa le constientizam. Calitatile sa ni le pastram, sa fim constiente de ele (pentru a nu da in subestimare), iar defectele trebuie sa le descoperim, sa le intelegem si sa incercam sa le minimizam, prin a lucra cu ele. Este un proces lung si anevoios, insa, te asigur ca merita tot efortul.

 

Accepta-te asa cum esti!

 

 “Orice pacatos are un viitor si orice sfant are un trecut”, asa ca nu te mai gandi la ce a fost, la ce nu ai facut sau ai gresit, ci gandeste-te ca ASTAZI, poti actiona! Poti deveni o varianta mai buna a ta, cu fiecare zi care trece 🙂 Suna bine, nu? Si ce te opreste?
 Asadar, ce poti face, dupa ce ti-ai dat seama de cum esti, cu adevarat? Dupa ce ai meditat la adevaratele tale valori, credinte, principii? Ia o foaie si scrie lucrurile cu adevarat importante pentru tine. Marunte. Care te implinesc. Orice iti trece prin cap.
 Iti dau cateva exemple, din lista mea: sa creez accesorii handmade; sa imi pictez modele cat mai nebune sau cat mai asortate cu hainele, pe unghii; sa pictez; sa fac surprize cat mai placute si mai neasteptate persoanei iubite sau familiei (sau prietenilor); sa dansez; sa petrec timp cu prietenele mele, pana ne prinde dimineata (si tot am mai avea nevoie de o viata, pentru a povesti si tot nu am termina, sunt absolut convinsa);

 

 

sa merg in club si sa dansez pana nu mai pot :)); sa ma plimb prin parc; sa vizitez locuri noi (orice oras, orice tara, merita vizitat/a :D); sa merg la shopping, sa ma uit la bijuterii (chiar daca nu cumpar, admir modele, ma uit la materiale si as sta zile in sir, admirand vitrine pline cu tot felul de accesorii); sa merg la pationar; sa ma uit la poze mai vechi, din diverse locuri; sa citesc articole despre dezvoltare personala; sa merg la copilasii unui centru de zi (daca te intereseaza, let me know – orice ajutor este binevenit); sa ajut un prieten care are nevoie; sa ajut un om nevoias, al strazii; sa ascult muzica; sa fac pilates; ….si lista mea este extrem de lunga, dar nu vreau sa va plictisesc cu asta 🙂

Si daca tot mi-a amintit prietena mea de o faza din Sex and The City…

 

…. fetelor, nu pot decat sa inchei cu o concluzie: Fii fericita mai intai cu tine insati si apoi alaturi de cineva!

S-ar putea sa iti placa

Lasă un răspuns