Cele mai frumoase filme pentru vacanta de iarna/Craciun

Perioada Craciunului are magia ei, insa daca este amplificata cu emotiile unor filme, luna decembrie este cu adevarat cea mai frumoasa perioada a anului. Personal, iubesc ideea de Craciun, de Sarbatoare, de a fi mai buni, insa, cu toate acestea, nu toata lumea este fana. Am facut o lista scurta a unor filme preferate de mine, pentru aceasta vreme.

  • Home Alone,1990 (Singur acasă)

Seria de patru filme centrate în jurul aventurii unui băiat care reuşeşte în fiecare an să salveze Crăciunul a devenit celebră prin prestaţia lui Macaulay Culkin din primele două producţii. Problemele pe care o bandă de hoţi le creează în fiecare episod şi pe care tânărul Kevin trebuie să le rezolve eroic de fiecare dată sunt ingredientul unei comedii perfecte de CRĂCIUN, chiar şi la 23 de ani de la lansarea seriei.

  • A Christmas Carol,1938 (Colindă de Crăciun)

Unul dintre filmele cu cele mai multe ecranizări după cartea lui Charles Dickens, “Colindă de Crăciun” spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân acru care îşi recapătă spiritul de Sărbători şi învaţă ce e compasiunea după ce este vizitat de spiritele Crăciunului trecut, prezent şi viitor.

  • Love Actually, 2003

Comedia romantică ce reuneşte mai multe vedete britanice are mari şanse să devină un clasic peste ani. Colajul de poveşti ingenios împletite care transmit acel adevăr universal valabil în armonie perfectă cu sărbătorile de iarnă: dragostea învinge întotdeauna. Protagonişti în poveştile de CRĂCIUN sunt Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth şi Emma Thompson.

  • It’s a Wonderful Life, 1946 (O viaţă minunată)

Probabil cel mai emoţionant film de Crăciun, producţia din 1946 regizată de Frank Zappa beneficiază de personaje autentice, de o poveste magică şi de interpretarea minunată a cunoscutului actor James Stewart. Toate acestea şi un mesaj puternic fac din “It’s a Wonderful Life” filmul perfect pe care să îl urmăreşti de CRĂCIUN alături de familie. În plus, în 1998 a fost votat pe locul 11 în lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de producţii . Este considerat unul dintre filmele favorite din toate timpurile,  fiind votat astfel atât de către public, cât şi de către criticii de film.

  • Miracle on 34th Street, 1947 (Miracol pe strada 34)

Când un bătrân care pretinde că este Moş Crăciun trece drept nebun aproape în faţa tuturor, un tânăr avocat decide să îl apere în instanţă, argumentând că identitatea pretinsă de el este cea adevărată- Cunoscutul film există şi într-o variantă mai nouă, lansată în 1994, cu actriţa Mara Wilson (cunoscută pentru “Mathilda”) în rolul principal. Totuşi, parcă nimic nu este mai bun decât clasicul din 1947, regizat de George Seaton şi obligatoriu prezent în lista unui iubitor adevărat al filmelor de sărbători. Varianta alb-negru şi candoarea autentică pe care o transmite Edward Gwenn în rolul lui Moş Crăciun se potrivesc perfect.

  • Vacanță de Crăciun (National Lampoons Christmas Vacation, 1989)

Este povestea unui tată care își dorește un Crăciun perfect pentru familia sa, dar ajunge să creeze un dezastru. Bradul e prea mare și sparge geamurile casei, curcanul explodează, instalația de beculețe aproape că produce un incendiu. Până la urmă,omul realizează că spiritul Crăciunului nu e nici despre cât de strălucitoare sunt decorațiunile, nici despre cât de bogată este masa, ci despre cine stă în jurul ei și cum reușim să primim bucuria în suflete.

  • Moș Crăciun (1994)

O comedie delicioasă cu Tim Allen. Un bărbat obișnuit ajunge peste noapte Moș Crăciun și vede cum se îngrașă și îi crește barba, fără să  poată controla ce se întâmplă cu propriul corp. Până la urmă, el acceptă situația și preia toate responsabilitățile de a duce cadourile la timp copiilor din toată lumea. În 2002 a apărut și partea a doua a filmului.

  • Vacanța (The Holliday, 2006)

Este o comedie romantică numai bună de văzut în doi, despre două femei care fac schimb de case de sărbători. Una din ele este o producătoare faimoasă din New York și trăiește într-o casă imensă. Cealaltă trăiește într-un orășel din jurul Londrei, într-o casă de țară. Pentru fiecare din ele, schimbarea casei vine cu schimbarea întregii vieți.

  • Crăciunul ăsta (This Christmas, 2007)

O familie cu multe divergențe și secrete ascunse, se reunește de Crăciun și încearcă să se simtă bine măcar în perioada aceasta a anului. Reușesc doar parțial și când spiritele par că se încing foarte tare, un dans sincron și un colind cântat de Chris Brown îi aduce cu adevărat aproape și îi ajută să își rezolve problemele.

 

Sper sa va placa scurta lista pe care am realizat-o si sa va relaxati in concediul de Sarbatori, oriunde v-ati afla!

Sarbatori fericite, pline de liniste, bucurii, sanatate si zambetele celor din jur!

 

Pe curand! 🙂

 

 

S-ar putea sa iti placa

Lasă un răspuns